2011-01-28 23:00:24• hírek • Szatmár.ro

Elrajtolt a nemzetközi konferencia

Pénteken délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciát (MIDK 2011).

Idén első ízben szervezik meg Szatmárnémetiben a Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciát (MIDK 2011), amelynek a Babes-Bolyai Tudományegyetem szatmári kihelyezett tagozata ad otthont.

A konferencia megnyitójára pénteken délután fél háromkor került sor. „Remélem, hogy kitűnő együttműködés alapja lesz ez a konferencia a debreceni és a szatmári egyetem között, amely ösztönző hatással lesz az itt lévőkre. Igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy egy valóban színvonalas konferenciát rendezzünk meg, remélem, hogy mindenki kitűnően fogja érezni magát" - köszöntötte a résztvevőket dr. Kiss Sándor matematikatanár, a rendezvény szervezője.

A megnyitón részt vett Szatmárnémeti polgármestere, Ilyés Gyula is, aki elmondta, hogy bár városunk nem vált egyetemi központtá az évek során, a fiatalok inkább Kolozsvár vagy Temesvár felsőoktatási intézményeit választották, de reméli, hogy ezen egyetemek kihelyezett tagozatai idővel megerősödnek a megyeközpontban. „Igazán örülök annak, hogy egy színvonalas szakmai konferenciának ad otthont városunk, és bízom benne, hogy a szakmai és kulturális életre is jó hatással lesz" - magyarázta a polgármester.


Megnyitották a konferenciát
Megnyitották a konferenciát


A vendégek nevében dr. Páles Zsolt, a debreceni egyetem doktori képzésének tanára szólt a jelenlévőkhöz. „Ez az együttlét nagyon jó lehetőség arra, hogy három napot csak a szakmai tapasztalatcserének szenteljünk. Külön öröm, hogy idén először ezt a határon túl, Szatmárnémetiben szervezték meg" - mondta dr. Páles Zsolt.

A konferencia egyébként négy fél napból áll, ez idő alatt matematikai és informatikai előadásokat is meghallgathatnak a résztvevők. Mindegyik alkalommal egy-egy főelőadó nyitja meg az előadás-blokkot: péteken dr. Nagy Péter, a debreceni egyetem munkatársa „Neumann János és a halmazelmélet megalapozása" című előadása nyitja a napot, szombaton délelőtt a kolozsvári BBTE docense, dr. Varga Péter „Távolságok és nem-euklideszi geometriák" címmel tart előadást reggel kilenc órától, fél négytől dr. Ambrus András, a budapesti ELTE docense „A matematikai problémamegoldás néhány aktuális kérdése az agykutatások eredményeinek tükrében" előadásával folytatódik a nap, vasárnap reggel pedig dr. Kristály Sándortól, a BBTE sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának oktatójától a „Geometriai optimizálás és gazdasági alkalmazásai" című előadást hallhatják. A rendezvény vasárnap délben ér véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: